Trouwkostuum heren kopen?- Alle maten en topgeprijsd (Tip 2021)

Het is geen understatement als we zeggen dat iedere man minimaal een goed trouwkostuum in zijn kast moet hebben. Een goed kostuum komt altijd van pas, je weet dan ook echt nooit wanneer je hem nodig hebt. Al kan het natuurlijk ook zijn dat je een bijzondere dag op de planning hebt staan, misschien trouw je wel binnenkort. Het maakt allemaal niet uit, het kopen van een kostuum is nooit een verkeerd idee. Om je wat bij te leren over het kostuum zullen je we vandaag alles laten zien wat je maar moet weten over dit kledingstuk. Waar moet je op letten bij het dragen van een kostuum? Zou je en kostuum moeten huren of kopen? Wat voor schoenen draag je er bij? Al deze vragen zullen in dit artikel aan bod komen, lees dus snel verder!

Een trouwkostuum kopen of huren?

De vraag die wij ontzettend vaak voorbij zien komen is de vraag of het verstandig is om een kostuum te huren of om deze te kopen. Het antwoord op deze vraag zal voornamelijk afhangen van wat je zelf voor ogen hebt. Als je echt vrijwel niets uit wilt geven dan zal huren de enige optie zijn die voor je open ligt, je kunt nu eenmaal niet een goed pak kopen voor een paar tientjes. Het huren is op deze manier een optie om toch nog goed gekleed te gaan, zonder dat je daadwerkelijk het pak hebt gekocht. Echter raden een kostuum huren niet aan, dit komt voornamelijk door het feit dat het kopen van een goed kostuum gezien moet worden als een investering. Een goed kostuum gaat voor een ontzettend lange tijd mee, als het een goed pak is kan het zelfs op de volgende generatie worden meegegeven. Daarnaast is het zo dat je op de lange termijn met het kopen een stuk goedkoper uit bent. De meeste mensen hebben wel een paar keer per jaar dat ze een kostuum aan moeten. Het is natuurlijk veel te duur om elke keer een pak te huren. Door een pak te kopen bij Topsuits ben je voor een voordelige prijs voorzien van de meest hoogwaardige kwaliteit kostuums, zo weet je zeker dat je voor een lange tijd vooruit kunt. Neem eens een kijkje hier op de site om te zien hoe je vandaag nog een afspraak kunt maken. Goedkope trouwpakken mannen hoeven namelijk helemaal niet slecht te zijn!

Heren kostuum op maat laten maken

Er gaat niets boven een heren kostuum op maat. Dit is echt iets wat iedere man zal kunnen beamen. Door jouw kostuum op maat te laten maken weet je zeker dat het zit als gegoten, het is namelijk precies afgesteld voor jouw lichaam. Bij Topsuits ben je aan het juiste adres voor de meest professionele werkzaamheden voor het verstellen en detailleren van de kostuums. Tijdens de afspraak voor het passen van de kostuums nemen wij altijd ruim de tijd om alle maten goed door te meten. Zo is het echt geen optie om zomaar een confectiepak te dragen, deze zitten vaak of te los of te strak. De enige manier waarop je zeker weet dat jouw kostuum voor heren zal passen is door het te laten verstellen. Bij het verstellen maken bij gebruik van kleine pinnetjes. Deze pinnetjes, eigenlijk niets meer dan kleine naaldjes, zorgen ervoor dat we het contour van jouw lichaam precies kunnen omlijnen. Hierdoor weten de mensen in het naaiatelier precies hoeveel stof ze weg moeten halen. Dit zorgt ervoor dat je voorzien bent van een echt kostuum op maat, een kostuum wat speciaal voor jou gemaakt is.

Waar op letten bij het dragen van een kostuum

Bij het dragen van een trouwkostuum is het belangrijk dat je wel rekening houdt met de kleding etiquette. Deze mogen dan niet altijd even leuk zijn om te volgen, ze zorgen er wel voor dat je er altijd piekfijn bij zal lopen. Hieronder hebben we enkele belangrijke dingen op een rijtje gezet waar je zeker aan moet denken bij het dragen van een heren kostuum op maat:

  • De kleur van het kostuum – Dit is niet echt iets waar je nog iets aan kan doen bij het dragen zelf, echter is het wel iets waar je rekening mee kan houden bij een heren kostuum kopen. De kleur van het pak is van cruciaal belang, ook al zou je dit in eerste instantie niet denken. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een grijs kostuum of een blauw kostuum als je het kostuum voor alledaagse gelegenheden wilt gebruiken. Heb je het pak bijvoorbeeld nodig voor het werk dan zijn dit kleuren waar je nooit mee de fout in zal gaan. Een zwart kostuum moet bewaard blijven voor de begrafenissen, dit is niet echt iets wat je aandoet naar het werk. Het kan wel, echter ziet het er een beetje grauw en saai uit. Ben je op zoek naar een kostuum voor bij het trouwen dan kan je natuurlijk meer spelen met kleur, zo zijn er verschillende mensen die voor een donkerrood of baby blauw pak kiezen. Wij zullen je tijdens de afspraak altijd meer info geven op de mogelijke kleuren waar je uit kunt kiezen.
  • Draag niet teveel accessoires – Een fout die veel mannen maken bij het dragen van een kostuum op maat is dat zij teveel accessoires proberen toe te voegen. Zo gebruiken de manchetknopen, een zakdoekje als ticket pocket en een dasspeld voor op de stropdas. Dit lijkt misschien leuk, echter is het een beetje over de top. Door juist jouw hoeveelheid accessoires te verminderen kan je de aandacht vestigen op de accessoires die je wel draagt, dit heeft veel meer effect. Ook hiervoor zijn wij altijd bereid om je tips te geven, dit is namelijk precies de reden dat wij voor jou in de winkel aanwezig zijn.
  • Match kostuum en kostuum broek – Deze fout wordt niet zo heel vaak gemaakt, echter is het wel belangrijk om hem even te bespreken. Bij een kostuum is het van cruciaal belang dat jouw kostuum broek perfect aansluit bij de rest van het kostuum. Het is dus niet zomaar mogelijk om een grijze broek bij een willekeurig grijs kostuum vestje te dragen, dit ziet er onprofessioneel en vrij onverzorgd uit. Zorg er dus voor dat je jouw kostuum altijd in een setje koopt, één jasje en één bijbehorende broek. Nu kan het zijn dat je graag een driedelig pak wilt kopen, ook in dit geval kun je bij ons terecht voor een complete aankoop. Wij hebben namelijk verschillende kostuum vesten in het assortiment. Op die manier zal je nooit in de knoop komen met hoe je alles moet combineren. Het pak moet namelijk wel geheel aansluiten, anders ziet het er nog een beetje gek uit natuurlijk.

Verschil kostuum en smoking

Een andere vraag die wij regelmatig gesteld krijgen bij Topsuits is wat nu precies het verschil is tussen een smoking heren en een regulier kostuum. Hier zitten grotere verschillen tussen dan je zou denken, het is dus wel belangrijk dat je het verschil weet. Een smoking kan gedragen worden voor black tie gelegenheden, denk bijvoorbeeld aan een gala of iets dergelijks. Een smoking heeft geen stropdas, maar maakt vaak gebruik van een normaal strikje. Daarnaast is het bij een smoking zo dat de kraag altijd gemaakt zal zijn van een zwart soort satijnen. Een smoking doe je niet aan naar het werk, deze gebruik je alleen voor de speciale gelegenheden. Een kostuum daarentegen is een normaal pak, dit kan je iedere dag aandoen. Dit maakt het dan ook zo’n goede toevoeging voor bij jou in de kledingkast. Je kunt met een kostuum altijd weer afwisselen. Kies bijvoorbeeld eens een keer voor een ander soort overhemd voor onder het jasje, of laat je stropdas eens thuis. Dit universele karakter zorgt ervoor dat je altijd wel weer iets hebt om mee te wisselen of te experimenteren, dat maakt een kostuum op maat dan ook zo leuk.

Betaalbare kostuums kopen bij Topsuits

Dankzij onze voordelige tarieven is iedere man in België in staat om voorzien te zijn van een pak waar hij zich echt goed in voelt. Via de site kan je eenvoudig een afspraak inplannen voor het afmeten van een pak. Tijdens deze afspraak gaan wij altijd samen met jou om de tafel zitten om te bekijken wat voor kostuum je graag op maat wilt laten maken. Aan de hand van deze informatie gaan wij aan de slag om een prachtig pak samen te stellen. Zo kan je voor iedere gelegenheid erbij lopen als een echte heer. Of je nu gaat trouwen of dat je gewoon op zoek bent naar een nieuw pak, Topsuits staat altijd voor je klaar om je te helpen bij deze belangrijke aankoop!