Alles wat je moet weten over een smoking

De kans is groot dat je wel eens van een smoking hebt gehoord. Dit kledingstuk spreekt bij veel mannen tot de verbeelding, het is toch een soort pak wat regelmatig door James Bond werd gedragen. Het dragen van een smoking is ‘verplicht’ bij black tie evenementen . Mocht je een black tie feestje op de planning hebben staan dan is het dus verstandig dat je zo snel mogelijk om op zoek gaat naar een goede smoking. Bij Topsuits ben je aan het juiste adres voor een hoge kwaliteit smoking voor een echt instaptarief. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om voor een bijzondere gelegenheid toch over een speciaal soort pak te beschikken. Wij laten je hieronder wat meer zien over de smoking, zo weet je wat je te wachten staat.

Een smoking kostuum – welke soorten zijn er?

Als het aankomt op een smoking kostuum zijn er verschillende opties waar je voor kunt gaan. Er zijn over het algemeen twee verschillende soort smoking die je kunt dragen. De ene groep smokings is voorzien van een shawlkraag. Dit zijn echt de traditionele soort smokings, door de diepe uitgesneden hals zal het lijken alsof je een soort shawl om hebt. Dit is dan ook de reden dat de naam hier vanaf is geleid. Deze soort smoking heeft over het algemeen een ruime fit, hierdoor is het dus echt wat anders dan de moderne slim fit smoking. Dit is namelijk de tweede soort smoking waar je voor kunt gaan. Deze smokings zijn te herkennen aan het feit dat de kraag naar beneden afloopt in een soort punt. Het is een type smoking die redelijk dicht bij het traditionele pakjasje aan ligt. Dit zorgt er dan ook voor dat dit type smoking voornamelijk gedragen wordt door jongere mannen. Nu is het wel zo dat de satijnen kraag laat zien dat het niet zomaar een pak is, het gaat echt om een smoking. Deze smokings komen er in alle mogelijke kleuren, zolang de kraag maar zwart is.

Smoking etiquette – waar op letten

We hebben al even vermeld dat de kraag van de smoking altijd gemaakt is van zwart satijnen. Nu zijn er nog veel meer kenmerken waar een goede smoking aan moet voldoen volgens de echte smoking etiquette. Zo moet je bij het dragen van een smoking altijd en ticket pocket in je voorzakje hebben zitten. Vaak is deze wit, echter kan je ook kiezen voor een zwarte als je dit mooier vindt. Daarnaast moet je bij een smoking altijd een smokinghemd dragen, je kunt er niet zomaar een normaal overhemd bij aan doen. om het af te maken draag je manchetknopen en lange zwarte kniekousen, dit is nu eenmaal traditie. Door deze regels weet je zeker dat je nooit de fout in zal gaan, je wilt nu eenmaal niet bekend staan als degene die niet weet hoe hij een smoking moet dragen.

Smoking hemd – wat is het precies?

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat een smoking hemd echt iets anders is dan een normaal overhemd. Op de eerste plaats beschikt een smoking hemd over de gaatjes voor de manchetknopen, bij een normaal overhemd zitten deze er niet aan. Daarnaast staat een smoking hemd bekend om de grotere mouwen, deze komen net onder het jasje uit. De kraag van dit type hemd is tevens kenmerkend. Deze kraag is speciaal gevormd om jouw strikje maximaal op te laten vallen, een smoking zonder tie is natuurlijk uit ten boze!

Zwarte smoking of toch een blauwe smoking

Volgens de echte smoking etiquette is het de bedoeling dat je een volledig zwart witte smoking draagt, echter hoef je hier echt niet altijd op te letten. Dit is dan ook de reden dat er ontzettend veel mensen zijn die graag wel eens wat anders aan willen hebben. Door te kiezen voor een ander kleur smoking ben je in staat om het net even allemaal anders aan te pakken. Zo is de keuze voor een blauwe smoking zeker iets wat je zou moeten overwegen. Het laat zien dat je wel speels durft te denken en dat je afstand durft te nemen van al die kleine regeltjes. Voor meerdere soorten kleuren smokings kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Of kom gewoon eens een keertje langs in de winkel om eens te kijken, je bent altijd welkom.

Welke schoenen heb ik nodig bij een smoking ?

Voor een smoking zijn er wel enkele regels voor het dragen van de schoenen. Je kunt niet zomaar iedere kleur schoenen aandoen bij een smoking, dit staat echt niet mooi. Wij raden altijd aan om te gaan voor de traditionele zwarte lakschoenen, dit zijn namelijk de schoenen die specifiek bedoelt zijn voor een smoking. Mocht je deze niet hebben dan is het ook een optie om reguliere zwarte pakschoenen aan te doen, al moet je er wel op letten dat je nooit kiest voor schoenen met een vierkante neus. Bij ons kan je natuurlijk meer dan genoeg soorten schoenen voor een smoking vinden, door de kiezen voor Topsuits hoef je niet meer zelf op zoek te gaan.

Een smoking kopen bij Topsuits

Het kopen van een smoking bij Topsuits is één van de beste keuzes die je maar kunt maken. Wij staan bekend om onze hoge prijs kwaliteit verhouding. Je krijgt bij ons altijd een pak waar je voor een ontzettend lange prijs mee vooruit zal kunnen, en dat voor de meest lage prijs die je maar kunt vinden. Op dit moment bieden wij een all-in smoking pakket aan voor maar €299, deze voordelige prijzen maken het voor iedereen in België mogelijk om er bij te lopen als een koning. Ook voor andere herenpakken ben je bij ons aan het juiste adres, neem anders zelf eens een kijkje in het aanbod om te ontdekken wat wij je te bieden hebben. Wees een beetje voorzichtig tijdens al dat feesten en voor je het weet heb je een smoking waar je jaren lang met een goed gevoel in rond zal lopen.